frederique hagendoorn

Wie ben ik

Mijn naam is Frederique Hagedoorn (1955). Mijn persoonlijke eigenschappen: open, aards spiritueel, intuïtief, voelend ingesteld, creatief, inventief, innerlijke rust, humoristisch.

Achtergrond

Op deze aarde gekomen is het voor mezelf een moeizame reis om een plekje te vinden in deze samenleving. Aanvaarding van mijn ‘anders’ zijn , in wezen zelfacceptatie, heeft daarin een belangrijke bijdrage geleverd om te komen waar ik nu ben aanbeland.
In mijn leven heb ik diverse beroepen uitgeoefend na mijn h.b.o opleiding tot diëtiste: assistente afdelingskeuken in het Emma Kinderziekenhuis, gemeentelijk plantsoenmedewerkster, alfabetiseringsmedewerkster, onderzoekster bij het project Vrouwen in Drentse dorpen.
Tussen mijn 35ste en 40ste levensjaar heb ik rond de wereld gereisd.
Een omscholing volgde tot psycho-sociaal werkende, waarna ik met dak- en thuislozen heb gewerkt en in de vrouwenopvang.
In 2002 ben ik in de WAO terecht gekomen. Mijn jarenlange interesse in astrologie heb ik destijds omgezet in het volgen van een astrologie opleiding.
Tijdens mijn leven heb ik zelf veel aandacht gegeven aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik volgde diverse cursussen op dit gebied, zoals onder meer Omgaan met jezelf en anderen, Emotioneel Lichaamswerk, diverse stem – en zangworkshops/cursussen, Reichiaans lichaamswerk, Mindfullness.

Visie

Mijn visie op het leven is in een kort zinnetje samen gevat: Alles is Eén. Alles hangt samen.
Zelf denk ik dat mensen hier op aarde gekomen zijn met een zekere opdracht. En dat je dat hier op aarde met meer of minder moeite neerzet. Gaandeweg heb je de mogelijkheid om hier mee te werken.
In mijn levenshouding probeer ik om contact met een medemens zoveel mogelijk open te staan zonder te oordelen. En te proeven, voelen, zien, wat die mens tot hier heeft gebracht, wat nu leeft.
En vanuit dit gegeven hier mee in kontakt te staan als een ondersteunende factor die de mogelijkheid biedt voor de ander om een weg (mogelijk een ongebaande weg) in te slaan, welke nu nog ongekende mogelijkheden in zich draagt.