maan

Maan

De maan oefent invloed uit op ons aardse levende bestaan. Zo kennen we allemaal wel de eb en vloedgetijden van het zeewater aan het strand.
Mensen kunnen soms met volle maan minder goed slapen.

Zelf ben ik in mijn leven de maancyclus gaan toepassen met tuinieren. Zo heeft het inplanten van planten gedurende de periode van afnemende maan (dat is van volle maan naar nieuwe maan) een goede invloed op het gaan wortelen op de nieuwe plek. Planten water geven is het beste voor de plant tijdens dat de maan in een waterteken staat.

Veel kennis werd vroeger toen de mens veel meer en beter in kontakt stond met de natuur toegepast.
Een aantal mensen heeft in de afgelopen 20 jaar boeken geschreven, over die deze oudere kennis in combinatie met de ervaringspraktijk hebben.
Zo kunnen we als moderne mens weer leren om met dit fenomeen te leren werken en de werking te bestuderen, te ervaren.

De maan heeft invloed op diverse levensfacetten. Een paar voorbeelden: wanneer je de was doet als de maan in het dierenriemteken Vissen staat heb je minder wasmiddel nodig voor het schoonwassen. Dit wordt nog versterkt wanneer het afnemende maan is. De vlekken spoelen gemakkelijker uit.
Het knippen van het haar in het dierenriemteken Leeuw en Maagd geeft je kapsel een voller uiterlijk.
Begin je met iets nieuws dan is het raadzaam dat met nieuwe maan te doen. En met volle maan kun je dan evalueren wat het je gebracht heeft. Zit je op de goede weg.
Zoals vaak wanneer je je ergens in gaat verdiepen is hier veel te ontdekken.

Het kontakt leren maken met de cyclus van de maan kan een heilzame invloed uitoefenen op je levensbestaan.