astrologie

Astrologie

Zo boven,
zo beneden.

Astrologie is een eeuwenoude wetenschap welke nu voorzichtig weer wat meer naar voren komt. Ook al zijn nog vele taboes en illusies met deze wetenschap in de cultuur omhuld.

Astrologie biedt met behulp van een geboortehoroscoop een vrij snel inzicht in iemands psychologische karakterpatroon. Persoonlijk denk ik dat psychologen en psychiaters, en vele andere beroepen waarin het werk met mensen centraal staat, veel baat zouden hebben aan deze wetenschap. Het geeft doorgaans in een veel korter tijdsbestek een goed inzicht op hoe iemand in grote lijnen in elkaar zit qua energetische patronen.

In een cursus astrologie door mij gegeven, maak je kennis met de 12 dierenriemtekens, waarbij het element waartoe ze behoren en het kruis belangrijke fundamenten vormen (8 x een avond).
In een cursus van 12 avonden wordt ook nog nader ingegaan op de aspecten, verbindingen die tussen verschillende planeten in verschillende tekens en huizen worden gemaakt in. In je eigen horoscoop, kun je deze dan gaan intekenen en kleuren.
Het draagt bij tot meer zelfkennis en tot mensenkennis in het algemeen.

“De astrologie is een wetenschap op zich, en zo verhelderend. Ik heb dankzij haar veel geleerd en ik ben haar veel verschuldigd. Zij is een soort levenselixer voor de mensheid.” – Albert Einstein